fredag 22 januari 2010

Släktforskning.

Jag släktforskar. Gick en kurs redan hösten 2008, men sen har det mesta blivit liggande i nån slags oorganiserat lösbladssystem. Nu gäller det att försöka hitta nåt sätt att få det lite mer överskådligt. Det är kul! Himla intressant!! Häromkvällen hittade jag en massa "nya" släktingar långt ner på 1600-talet!

Mest är det ju en massa namn och årtal. Och miljoner frågor.
Hur såg de ut? Men framförallt: Hur var de? Hur såg deras liv och familjerelationer ut?
Med tanke på mina nu levande släktingar känns det här lite kluvet. En del saker har en tendens att upprepas i olika familjer, som det här med E och hennes son. Är det något som finns i generna och går längre bakåt? Och värst av allt: Kan jag bli likadan?


Nu ska jag ta mod till mig och gå hem till en släkting som kanske skulle kunna ha en del att berätta...

3 kommentarer:

crex sa...

För att hålla ordning, använd ett släktforskningsprogram: DISgen, MinSläkt eller Holger.

Frågor? Besök forumen Anbytarforum eller Proveniens (iFokus).

Susanne sa...

Nu vill jag bara önska dig en riktigt skön och mysig Fredag..Stor kram Susanne

Diqueen sa...

dina farhågor känner jag igen...vi är många kvinnor i min släkt, generationer tillbaks som har haft jobbiga kärlekshistorier bakom sig...arv eller inte, så spelar det ingen roll, det är ändå facinerande, och säkert är det också många saker som är positiva i släktforskningen med! Jag har hittat många av mina "intressen" inom nära släkt vilket är facinerande att det går liksom i generna, drömmar förhoppningar intressen osv...vore kul att höra vad du hittar mer :) kramis