torsdag 21 januari 2010

Känslosamt.

Funderar på om det finns "positiva" och "negativa" känslor...
Det är ju roligare att vara glad! Men samtidigt behövs det kanske lite av varje. Ungefär som med mat. Sådär lagom sammansatt. Enbart sol lär ju ge öken...

Fast - just nu känns det bara som om det är de mindre trevliga känslorna som bor hos mig. Känner mig arg och ledsen och irriterad över allt och alla, och allra mest över mig själv. Jag som aldrig brukar vara något av det.

På nåt sätt så har jag liksom coachat mig själv genom livet, långt innan ordet coaching var "uppfunnet". Har alltid pratat förstånd med mig själv inne i huvudet och koncentrerat mig på allt som är bra. Tänkt att det kunde ha varit såå mycket värre. För det kan det ju nästan alltid.

Kanske är det så att jag behöver få ur mig lite ilska och irritation nu. Kanske behöver jag gråta ut alla ledsamheter som jag aldrig gråtit över när de hände. Kanske är det bara så.

Och kanske jag blir glad igen.
Snart.
Självklart blir jag det!!
Tror jag...

2 kommentarer:

vardagsgladje sa...

Har du läst Anna Kåvers och Åsa Nilssonnes böcker om Medveten närvaro och Acceptans?

Alla känslor bara är. Genom att tänka på vissa känslor som bra så finns det ju automatiskt dåliga känslor. Men känslor är känslor ohc det är vi själva som ger dem en etikett.

Jättesvårt att tillämpa, jag hade många samtal om det i min terapi. Men nu tror jag att jag börjar fatta poängen: genom att värdera känslorna står vi utanför dem men om vi bara är i det som är så är vi i själva livet.

(Själv funderar jag på om jag är för lite ledsen...)

kram

www.livskrafter.blogg.se sa...

Klart att du blir glad igen. Har läst lite både på din blogg och på din hemsida och det finns så många klokheter och du har verkligen kommit en lång bit på vägen. Jag är imponerad av modiga människor som du och som dessutom delar med dig till andra som kan ta del av din "resa"
Ha en fin dag
/Emma