måndag 4 januari 2010

Måndag

Jag brukar leka en lek med mig själv. Jag låtsas att jag mår bra och är jätteglad.
Ibland lyckas jag inte alls lura mig, men andra gånger funkar det faktiskt. Om så bara för idag. Om så bara för en liten stund. Jag tror stenhårt på tankens kraft, och kanske blir det lättare ju oftare jag leker den här leken...?

Årets första måndag idag. Jag tycker om måndagar. När jag var liten var det veckans absolut bästa dag. Jag avskydde fredagar, och speciellt fredagar inför skollov, eftersom jag aldrig visste om min pappa skulle ringa och vilja att jag kom dit. Det hände inte så många gånger per år, men jag var rädd hela tiden. Det var jobbigt att vara där. Jobbigt att vara där och ändå vara osynlig. Men allra värst var det att komma hem igen efteråt... Så jag älskade måndagar när jag kunde vara säker på att han inte skulle ringa. Visst är det sorgligt!

Idag gillar jag fredagar och ledigheter, men även måndagar är helt ok. Den här måndagen har jag och döttrarna varit i Malmö och strosat omkring. Det var isande kallt!! Men mysigt. Vi gick i sju miljoner affärer och drack världens godaste kaffe med chokladsmak på Espresso House. På tåget försökte jag blogga från mobilen, men det gick visst inte så bra... (se "inlägget" här nedanför).

En bra dag.
En glad dag.

3 kommentarer:

Susanne sa...

Välkommen hem! Klart du får länka till mig så du hittar tillbaka..Alltid roligt med nya ansikten,,spelar ingen roll om dom är glada eller ledsna..Min blogg är min och till för alla..Tack för tipset om boken..Gick in och tittade lite på vad han skrivit..Mycket bra texter..Som man önskar ibland att man kunde ta till sig=).Om du läst mer i min blogg har du kanske märkt att inte heller jag mår bra alla dagar..
.Välkommen tillbaka till mig..Kram Susanne

vardagsgladje sa...

Hej!
Roligt att du bloggar igen! Och vilken fantastisk bakgrund du har!!!!

Du får gärna länka - jag bytte blogg för att min man och syster hade adressen. Jag tror inte att de försöker snoka rätt på mej - och gör de det så får det vara så.

Kram!

Diqueen sa...

Så härligt att få strosa omkring och njuta :) låter som en skön dag! kramar