onsdag 27 januari 2010

Och ännu mera snö...

Det har blåst och snöat hela dagen - ingen vidare kombination.
Var i släktforskarlokalen på eftermiddagen och letade bland pärmar och arkiv. Rena detektivarbetet! Jag lyckades precis cykla/slira dit även om det var lite läskigt, men när jag skulle hem igen fick jag gå och knuffa cykeln genom höga drivor.
Det är lite märkligt att vi här nere i södern aldrig lär oss det här med vinter. Den här snön borde inte ha kommit som någon större överraskning. Det varnades för den redan häromdan och ändå blir det trafikkaos. Förekommer det ens i norra Sverige? Och jag tror ju inte att alla de som varit ute och kört idag har varit "nödvändiga" transporter... Men - jag är nog ovanligt feg/försiktig också.

Läste om mannen som frös ihjäl i Norge efter att elbolaget stängt av elen. I Sverige finns andra regler sägs det. "... att man inte får göra en frånkoppling om det finns risk för obetydlig personskada eller omfattande sakskada."
Och jag tänker självklart på E (som jag skrev om här) Det är fortfarande så svårt att förstå. Samtidigt som jag faktiskt inte är helt förvånad med tanke på hur en annan släkting i liknande situation fungerar. Men i alla fall... att det ens är möjligt...

Tankarna snurrar.
Som vanligt.

1 kommentar:

Maria sa...

Visst får du lov att länka. För en gångs skull har det varit trafikkaos i hela Sverige. Jag tror att det är vinden och det öppna landskapet här nere som ställer till det för oss i kombination med att alla vill susa fram på vägarna för att de har så bråttom.