måndag 15 mars 2010

LYCKA!!

Ibland är det som om man får en ny chans. Solen lyser liksom lite starkare, alla tycks le mot mig och plötsligt känns det inte riktigt lika omöjligt längre. Jag lever ju i alla fall!

Mitt hjärta har "alltid" slagit extraslag, och jag har kollat upp det tidigare och fått lugnande besked. Men så för några veckor sen satte det igång och slog oregelbundet h-e-l-a t-i-d-e-n. Fullständigt i otakt. Och det spelar liksom ingen roll att jag försöker intala mig att det inte är farligt och att de har kollat upp det och att det säkert snart går över. Jag vänjer mig aldrig vid det, och när det höll på så där konstant var jag övertygad om att det senaste årets oro, ångest och sömnbrist till slut hade knäckt min stackars kropp.
När det pågått i drygt en vecka tyckte till och med mannen att jag borde gå till en läkare. En fredagmorgon cyklade jag bort till vårdcentralen, övertygad om att det var akuten nästa som gällde. Hade turen att träffa en väldigt bra läkare! Hon lyssnade och konstaterade att "ja, det slår ju lite i samba-takt, lite hur det vill". Sen förklarade hon att det var obehagligt men fullständigt ofarligt och att allt handlade om ifall jag själv stod ut med att ha det så. För säkerhets skull skickade hon en remiss till långtids-ekg. Sen fick jag gå hem. LYCKA!!

För två veckor sen var jag så inne på sjukhuset och blev kopplad till en bandspelare som registrerade vartenda hjärtslag under ett dygn. Och idag ringde läkaren och berättade om resultatet. Att jag har helt ofarliga extraslag som inte sliter på hjärtat och inte kan leda till något allvarligare. Att jag kan ta det fullständigt lugnt om det sätter igång sådär intensivt igen. Att jag och mitt hjärta mår bra!
Och plötsligt gick solen upp.

Nu utmanar jag mig själv genom att skriva om det här. Jag har ju de där dumma, magiska tankarna som säger att jag kommer att "straffas" om jag vågar säga eller ens tänka något positivt. Men ingen av oss har några garantier för någonting. Det händer att unga, friska hjärtan plötsligt slutar slå. Vi kan alla drabbas av sjukdomar och olyckor imorgon eller om en kvart. Därför gäller det att njuta så mycket det bara går så länge man kan och inte gå omkring och förvänta sig katastrofer. Och just idag är en alldeles utmärkt dag att börja ändra på tänket och Våga Tänka Positivt!

Så - nu ska jag och yngsta dottern som har studiedag idag köra iväg på lite shopping.
Och solen lyser på oss.

Bild: Kreativ Insikt

3 kommentarer:

Anonym sa...

å så härligt att du är frisk, att det inte var något du behöver oroa dig för! Livet är så här, upp och ner, bra och dåligt, men faktiskt så kan man få vara lycklig också! Det är tillåtet :) och jag är glad att du är det.
Kram och ha en fin dag! Di

Susanne sa...

Så härligt att du känner dig gladare idag..Styrke kram Susanne

Vida sa...

Vilken lycka.. och du har all rätt att känna så.. hade också blivit orolig om det var mitt hjärta, det är ju själva livspumpen.. skönt att du kollade det.

Tack för grattishälsningen... och du kan behålla vilken bild av mig du vill, det där är en.. jag har nog många ansikten..

Kramen