fredag 26 februari 2010

Regn!!!

I förrgår vräkte snön ner. Igen.

Igår regnade det.

Idag har en hel del av snön försvunnit, och den som ligger kvar är grå och smutsig. Plötsligt är det inte lika vackert med snö längre. Det är extremt halt så det gäller att hålla balansen när man går ut, men jag har äntligen fått inviga mina nya gummistövlar som jag köpte i höstas. Har en känsla av att jag kommer att få mycket användning för dem....

måndag 22 februari 2010

I väntan på tröttheten...

Sitter här och väntar på att bli trött.

I snart ett år har jag inte sovit mer än högst 4-5 timmar per natt. Oftast mindre. Ändå är jag aldrig trött. Aldrig sömnigt trött i alla fall. Det borde vara skönt, men jag antar att mitt mående delvis beror på sömnbrist. Nu har jag kapitulerat och stoppat i mig en propavan, som inte ska vara beroendeframkallande. Är ju livrädd för att bli beroende av nya mediciner nu när jag lyckats göra mig av med alla andra.

Go´natt!(?)

torsdag 18 februari 2010

Jag skulle ha skrivit...

Jag skulle ju skriva här varje dag...

Jag skulle ha skrivit om släktforskningens detektivarbete. Om hur spännande det faktiskt är att leta och försöka tyda gamla skrifter.

Jag skulle ha skrivit om att vi haft två utbytesstudenter från Shanghai boende hos oss i en vecka. Om hur roligt och intressant det var. Och om hur tomt det plötsligt blev när de reste vidare.

Jag skulle också ha skrivit om sonen som äntligen lyckades komma ut och segla i söndags. Han sydde klart ett nytt segel för nån månad sen, men sedan dess har det varit så mycket is att det varit omöjligt att komma ut. Nu lyckades vi till slut med gemensamma krafter få i jollen så han kunde stilla sin nyfikenhet och konstatera att det nya seglet såg ut precis som han tänkt sig.

Om det och mycket annat skulle jag ha skrivit.
Men nu gjorde jag inte det.

Och sen kunde jag ju alltid ha skrivit att det snöar. Igen.


Februarisegling:

söndag 7 februari 2010

Oj...

Har visst alldeles glömt att skriva här.
Funderar på om det är bra eller dåligt. Eller kanske inget av det. Kanske helt enkelt bara beror på att tiden framför datorn ägnats åt annat.

Jag har skaffat ett släktforskningsprogram och håller på att föra in alla uppgifter jag fått fram där. Ett drygt arbete... Sen tog jag ett enmånads-abbonemang på Arkiv Digital där man kan läsa direkt i gamla kyrkböcker, och det är inte lätt!! Men kul när man hittar nåt nytt!

I övrigt... försöker jag intala mig själv... att det går mot ljusare tider. Inte bara årstiden utan även "inuti" mig. För visst känns det lite lättare idag än förra veckan...? Och visst är jag nog liiite gladare...? Visst är jag det.....